Asbest verwijderen in Utrecht

En omstreken

Bij asbestsanering Eemnes (ASE) staan wij klaar voor iedereen die te maken heeft met asbest in Utrecht. Zowel particulieren als woningcorporaties en overheidsinstanties kunnen terecht bij ons asbestsaneringsbedrijf. Omdat asbest erg goedkoop is en veel positieve eigenschappen heeft, werd het veel gebruikt bij de bouw van panden, zoals woningen. Omdat er later ontdekt is dat asbest gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid, mocht dit na 1994 niet meer in materialen toegepast worden. Asbest in Utrecht kan onder andere voorkomen in schoorstenen, gevels en in golfplaten

Hoe herken ik asbest?

Asbest is te herkennen aan zijn grijzige kleur en vezelachtige structuur. Er zijn echter verschillende soorten asbest. Zo is het spiraalvormige asbest, ook wel wit asbest genoemd, het meest voorkomende soort. Daarnaast is er ook nog rechte asbest, zoals bruin en blauw asbest. Deze soorten zijn het gevaarlijkst. Als u in een pand woont of werkt dat vóór 1994 is gebouwd, is er waarschijnlijk asbest toegepast bij de bouw hiervan. Toch kunt u zelf nooit helemaal zeker weten of er asbest aanwezig is in uw pand, totdat u dit laat onderzoeken door een professional.

Werkgebied in Utrecht en omstreken

Wij zijn werkzaam in zowel de stad Utrecht zelf, als plaatsen eromheen. In onder andere de volgende plaatsen zijn wij werkzaam: 

  • Houten
  • Amersfoort
  • Bunnik
  • Veenendaal
  • Wijk bij Duurstede
  • De Bilt
  • Zeist
  • Soest
  • Nieuwegein
  • Leusden

Als u zich bevindt in een van deze plaatsen, of ergens anders woont in de buurt van Utrecht, komen wij graag bij u langs om een veilige werk- of woonomgeving te creëren en asbest in Utrecht te saneren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

ASE als uw partner in het verwijderen van asbest in Utrecht

Asbest in Utrecht verwijderen doet u het best door een professional in te schakelen die zich houdt aan de wet- en regelgeving rondom het verwijderen van asbest. Wij van ASE zijn in het bezit van verschillende certificeringen en gaan dus ook altijd zorgvuldig en op een veilige manier te werk.

Elegant atmosphere

Gecertificeerde partner

Wij zijn in het bezit van verschillende certificaten. Het gaat hier om de Procescertificaten Asbestverwijdering en Asbestinventarisatie. Daardoor staan wij ook in het register voor asbestverwijdering. Daarnaast worden wij periodiek beoordeeld op onze werkzaamheden, door de certificerende afdeling. Om u ervan te kunnen garanderen dat wij op de meest professionele, zorgvuldige en efficiënte manier te werk gaan, scholen wij ons bij ASE jaarlijks bij. Op deze manier zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van asbestsanering. Zo kunnen wij u de best mogelijke hulp bieden. Door onze kennis op het gebied van asbestsanering, bedenken we voor iedereen een passende oplossing. Geen enkele situatie is hetzelfde, dus daarom bieden wij altijd advies op maat.

Sophisticated menu

Jarenlange ervaring

Bij Asbest Sanering Eemnes hebben we al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van asbest en sloopwerken. Asbest kan gevonden worden in verschillende materialen, denk hierbij aan muren, daken en schoorstenen. Onze werknemers hebben veel ervaring en kennis op het gebied van asbest. Zij volgen ook regelmatig bijscholing. Hierdoor kunnen we volgens de nieuwste en beste technieken te werk gaan. Zo kunt u ons met een gerust hart asbest in Utrecht laten saneren.

Award-winners

Verzorgt het gehele proces

Bij het saneren van asbest gaat een heel proces vooraf, in verband met de gezondheidsrisico’s. Als u asbest in Utrecht wilt laten verwijderen, moet er eerst een melding worden gedaan bij de gemeente. Dit is belangrijk in verband met de gezondheidsrisico’s die het saneren van asbest met zich meebrengt. Vooral als dit niet zorgvuldig uitgevoerd wordt, brengt het hoge risico’s met zich mee. Wij ontzorgen u in dit proces en regelen alles van begin tot eind. Zo doen wij melding en vragen wij een vergunning aan, voeren we het asbest af en storten we het asbest in Utrecht. Uiteraard gaat alles op een veilige manier. 

Kosten voor het verwijderen van asbest in Utrecht?

De kosten van het laten saneren van asbest in Utrecht verschillen per situatie. Bij het berekenen van de prijs, houden we rekening met verschillende factoren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het soort asbest dat verwijderd moet worden, maar ook de hoeveelheid asbest speelt een grote rol. Zo rekenen we voor onderzoeken binnen panden met een oppervlakte kleiner dan 150 vierkante meter 275 euro. Hier zit één materiaalmonster bij inbegrepen, en deze prijs is exclusief BTW. Lees hier meer over de kosten die wij zouden kunnen rekenen voor uw project.

Waarom is asbest verwijderen belangrijk?

Het is belangrijk om asbest in Utrecht te laten verwijderen, omdat asbest gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Als u er zich niet bewust van bent dat er asbest aanwezig is in uw pand, maar vervolgens wel gaat klussen, is dit erg gevaarlijk voor de gezondheid. Bij het bewerken van asbestbevattend materiaal, denk hierbij aan zagen, komen asbestvezels vrij. Het inademen van asbestvezels kan erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Wanneer de stof in losse deeltjes door de lucht dwarrelt, loopt u al risico.


In de asbestsanering onderscheidt men twee types asbest, op basis van hun binding. Het gaat hier om hechtgebonden (gebonden) en niet-hechtgebonden asbest. Bij hechtgebonden asbest, zoals golfplaten, bent u veilig zolang het niet beschadigd is. Niet-hechtgebonden asbest is daarentegen erg gevaarlijk. Dit moet dan ook direct verwijderd worden, zodat u zo min mogelijk gezondheidsschade oploopt. 


De gemeente Utrecht houdt zich veel bezig met het stimuleren van mensen om hun asbestdak te vervangen. Momenteel ligt in de gemeente namelijk nog 4 vierkante meter aan asbestdaken. Dit resulteert in het vrijkomen van 12 ton asbest per jaar. Het doel van de gemeente, is om dit aantal op 0 te krijgen in 2030, zodat de inwoners geen gezondheidsrisico’s meer oplopen door asbest in Utrecht. Asbest verwijderen is niet verplicht, maar de gemeente kan in slechte situaties wel verplichten tot het saneren van asbest in Utrecht.

Uitgevoerde projecten in Utrecht

In de 20 jaar dat wij werkzaam zijn, hebben we veel ervaring opgedaan met het saneren van asbest in Utrecht en omgeving. Dit zowel voor particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven. Zo hebben we in Loosdrecht een dak waar asbest in zat gesaneerd. Ook hebben we bij het NH Hotel Jaarbeursplein in Utrecht asbest verwijderd. Dit proces hebben we wederom zorgvuldig uitgevoerd, zodat gasten en werknemers in dit hotel kunnen verblijven zonder gezondheidsrisico’s. Een ander voorbeeld van een project dat we hebben uitgevoerd, is een kruipruimte in Bilthoven. Deze was besmet met asbest, en zorgde voor gezondheidsrisico’s voor de bewoners. Hierbij zijn wij snel en zorgvuldig te werk gegaan om al het asbest te saneren.

Meer weten?

Asbest Sanering Eemnes

Nijverheidsweg 17

1271 EA Huizen

 

KVK: 55537529

 

Contactgegevens

T: 035 - 531 23 34

@: info@a-s-e.nl


Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:30

Dinsdag 08:00 - 17:30

Woensdag 08:00 - 17:30

Donderdag 08:00 - 17:30

Vrijdag 08:00 - 17:30

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten