Asbest laten verwijderen in Utrecht en omstreken

Asbest Sanering Eemnes is niet alleen actief in Eemnes, maar ook in de omgeving tussen Utrecht, Amersfoort en Amsterdam. Overal komen wij met evenveel zorg asbest verwijderen.

Wat is asbest?

Asbest is een gesteente met minerale inclusies in de vorm van vezels. Men onderscheidt twee soorten asbest op basis van deze vezels: spiraalvormig en recht asbest (ook wel serpentijn en amfibool). Tot de eerste soort behoort wit asbest (chrysotiel); tot de tweede blauw, bruin, geel, grijs en groen asbest (ook wel crocidoliet, amosiet, anthophylliet, tremoliet en actinoliet).

Waarom en wanneer asbest verwijderen?

U moet asbest laten verwijderen omdat het gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Deze risico's ontstaan wanneer de stof in losse deeltjes door de lucht dwarrelen. In de asbestsanering onderscheidt men daarom twee types op basis van hun binding: hechtgebonden (gebonden) en niet hechtgebonden asbest. Hechtgebonden asbest, zoals bijvoorbeeld golfplaten, is veilig zolang het niet beschadigd wordt. Niet hechtgebonden asbest, zoals bijvoorbeeld isolatiebuizen, is erg gevaarlijk en moet direct verwijderd worden. Hetzelfde geldt voor beschadigd hechtgebonden asbest of semi-gebonden asbest.

Gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf

Asbestverwijdering is uitzonderlijk precies en nauwkeurig werk. Als je in Nederland erkend wilt worden als asbestsaneringsbedrijf, moet je een certificaat hebben: een SC-530 Certificaat. Gecertificeerde bedrijven voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en worden hierop regelmatig beoordeeld. Een onafhankelijke expert komt vast stellen hoeveel asbest er gesaneerd moet worden. Daarna ontvangt de klant een verslag van de gesaneerde bron (bronnen).

Asbest laten verwijderen door ASE

Asbest laten verwijderen doet u het best volgens de regels met een erkend specialist. Vermoedt u dat er asbest aanwezig is in uw woning of pand rondom Utrecht? Twijfel dan niet en neem direct contact op met Asbest Sanering Eemnes, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Asbest Sanering Eemnes

Nijverheidsweg 17

1271 EA Huizen

 

KVK: 55537529

 

Contactgegevens

T: 035 - 531 23 34

@: info@a-s-e.nl


Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:30

Dinsdag 08:00 - 17:30

Woensdag 08:00 - 17:30

Donderdag 08:00 - 17:30

Vrijdag 08:00 - 17:30

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten