top of page
asbest sanering A.S.E.

Asbest verwijderen in Amersfoort

En omstreken

Wilt u asbest laten verwijderen in Amersfoort?

Dan kunt u bij Asbestsaneringsbedrijf Eemnes (A.S.E.) terecht. Wij zijn al 20 jaar gespecialiseerd in het veilig saneren van asbest. Naast professionele asbestverwijdering in Amersfoort, doen wij ook aan sloopwerken en opereren we in andere plaatsen dan Amersfoort. Denk hierbij aan Amsterdam en Den Haag. Deze diensten bieden wij aan particulieren, maar ook aan bedrijven en overheidsinstanties.

Uw asbest laten verwijderen door A.S.E. hoe werkt dat?

Asbestsanering in Amersfoort wordt gedaan wanneer er asbest aanwezig is in een gebouw. U kunt asbest herkennen aan de grijze kleur en vezelachtige structuur. Bij asbest komen veel gezondheidsrisico’s kijken. Vooral als u veelvuldig losse asbestvezels inademt, loopt u een groot risico. Voordat we asbest in Amersfoort verwijderen, kijken we eerst naar de mate en de soort. Dit doen we met een asbestinventarisatie. In veel gevallen is men van plan om het huis te verbouwen, alvorens zij ons contacten. In dit soort gevallen is het verplicht om asbest te verwijderen, ongeacht of het om hechtgebonden of losgebonden asbest gaat. 

asbest dak met golfplaten

Werkgebied in Amersfoort

Wij zijn werkzaam in alle wijken in de gemeente Amersfoort, zoals:

Wilt u weten of wij ook in uw wijk werkzaam zijn? Neem gerust contact met ons op! Vul ons contactformulier in, bel ons of stuur ons een mail.

Schothorst

Nieuwland

Hoogland

Vathorst

Zielhorst

Dorrestein

Liendert

Uw allround-partner!

Buiten het saneren van asbest, voeren we dus ook asbestninventarisatie uit en zijn we in te huren voor sloopwerken. Het uitvoeren van een asbestinventarisatie is niet altijd verplicht. Echter kan de gemeente bij asbest in Amersfoort u wel verplichten tot asbestsanering bij erg gevaarlijke situaties. Ook is het verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren, als u herstel- of sloopwerkzaamheden wilt laten doen aan panden die gebouwd zijn vóór 1994. A.S.E. helpt u daar graag bij! Wij kijken naar welke materialen asbest bevatten, en zoeken vervolgens naar een passende oplossing. Dit bespreken we uiteraard samen met u, zodat we samen tot een plan kunnen komen.

Wij zijn in bezit van alle nodige certificaten! 

Het is van belang dat het verwijderen van asbest in Amersfoort gedaan wordt door een gecertificeerd bedrijf. Wij zijn in het bezit van alle certificaten die nodig zijn om op een efficiënte en veilige manier ons werk uit te voeren, namelijk de Procescertificaten Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering. We worden periodiek beoordeeld en scholen ons regelmatig bij, zodat u er zeker van kunt zijn dat we op de meest efficiënte en veilige manier te werk gaan. In de ruim 20 jaar dat wij werkzaam zijn als asbestsaneringsbedrijf in Amersfoort, hebben we voor veel particulieren en bedrijven een asbestvrije woon- of werkomgeving kunnen creëren. Door deze verschillende ervaringen en ons vakmanschap, weten we voor iedereen een passende oplossing te vinden.

Altijd op een veilige manier asbest verwijderen

Gezien alle gezondheidsrisico’s van asbest, dient er op een veilige manier met asbest in Amersfoort omgegaan te worden. Dit heeft met name te maken met het vrijkomen van losse asbestvezels. Zodra deze door de lucht dwarrelen, loopt uw gezondheid groot gevaar. U kunt door het inademen van asbestvezels bijvoorbeeld longkanker krijgen.

A.S.E. neemt ten alle tijden maatregelen om dit te voorkomen:

 • Voorafgaand een asbestsanering, zal er een asbestinventarisatie plaatsvinden;

 • De saneerders werken in pakken en andere beschermende kleding;

 • Bezit van de procescertificaten 'Asbestverwijdering' en 'Asbestinventarisatie';

 • Het asbest wordt in speciale pakken weggevoerd.

Zo kunnen we u te allen tijde op de beste manier te hulp staan. Wij zetten veiligheid en efficiënte voorop.

Jarenlange ervaring, ook in Amersfoort

Inmiddels zijn wij al ruim 20 jaar werkzaam als asbestsaneringsbedrijf. We hebben in die tijd al veel asbest in Amersfoort verwijderd. Door de jaren heen is er steeds meer informatie vrijgekomen over asbest en de risico’s hiervan. Bij A.S.E. scholen we ons regelmatig bij, zodat we op de hoogte zijn van de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied asbest in Amersfoort.

Veelgestelde vragen over asbestverwijdering in Amersfoort

 • Is het verwijderen van asbest verplicht?
  Nee, het verwijderen van asbest is niet verplicht, mits het beschadigd is of u gaat (ver)bouwen. Wel kan uw gemeente u verplichten tot het saneren van asbest, wanneer de situatie te gevaarlijk is. Ook als u niet verplicht bent, is het verstandig om asbest te laten verwijderen. Aan asbest zitten namelijk veel gezondheidsrisico’s verbonden. Bij het veelvuldig inademen van losse asbestvezels, wordt het risico op ernstige gezondheidsklachten groter. Door asbest te saneren, is dat risico op gezondheidsklachten door asbest er niet meer.
 • Kan ik een subsidie krijgen voor het verwijderen van asbest?
  Helaas wordt er geen subsidie beschikbaar gesteld voor het verwijderen van asbest. Voorheen had de overheid hier een subsidieregeling voor het saneren van asbesthoudende golfplaten, maar deze is op dit moment niet meer beschikbaar. In sommige gevallen is het mogelijk om een lening aan te vragen, hiervoor zult u contact op moeten nemen met uw gemeente.
 • Wat zijn de kosten van asbest saneren?
  De kosten van asbest saneren verschillen per situatie. Daarom maken we altijd vrijblijvend een offerte op maat, zodat u weet wat u kunt verwachten qua prijzen. Een voorbeeld van een prijsberekening: voor een asbestinventarisatie (visueel onderzoek) bij een oppervlak tot 150 vierkante meter, betaalt u 275 euro. Dit is exclusief btw en inclusief een materiaalmonster. Bij het berekenen van de kosten, houden we rekening met verschillende factoren, zoals de hoeveelheid asbest en het soort asbest. Benieuwd wat de kosten zijn voor het saneren van asbest van uw project? Neem direct contact op!
 • ASE asbest sanering: voor wie?
  Iedereen kan asbest laten saneren. Er kan namelijk asbest voorkomen in allerlei verschillende materialen. Asbest werd tot 1994 toegepast bij de bouw van panden. De stof was destijds zeer goedkoop, en had uitermate positieve eigenschappen. Zo was het erg sterk, werkte het isolerend en was het bestand tegen slijtage. Zowel in de agrarische sector als in bedrijfspanden en de woningbouw is asbest te vinden. Daarom kan iedereen contact opnemen met ons asbestsaneringsbedrijf.
 • A.S.E. asbest saneren: in welke gebieden?
  Ons asbestsaneringsbedrijf bevindt zich in Huizen en is voornamelijk werkzaam in Noord-Holland (o.a. Amsterdam & Hilversum), Zuid-Holland (o.a. Rotterdam & Den Haag) en Utrecht (o.a. plaats Utrecht, Amersfoort). Ook als u ergens anders in Nederland woont of werkt, kunt u contact met ons opnemen voor alle mogelijkheden.

Hieronder treft u vragen over het verwijderen van asbest die speciaal zijn gericht op de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht.

bottom of page