top of page
asbest sanering A.S.E.

Asbest verwijderen in Utrecht

En omstreken

Voor wie saneert ASE asbest in Utrecht?

Bij asbestsanering Eemnes (A.S.E.) staan wij klaar voor iedereen die te maken heeft met asbest in Utrecht. Zowel particulieren als woningcorporaties en overheidsinstanties kunnen terecht bij ons asbestsaneringsbedrijf. Omdat asbest erg goedkoop is en veel positieve eigenschappen heeft, werd het veel gebruikt bij de bouw van panden, zoals woningen. Omdat er later ontdekt is dat asbest gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid, mocht dit na 1994 niet meer in materialen toegepast worden. Asbest in Utrecht kan onder andere voorkomen in schoorstenen, gevels en in golfplaten.

Hoe herken je asbest en wat zijn de gezondheidsrisico's?

Asbest is te herkennen aan zijn grijzige kleur en vezelachtige structuur. Er zijn echter verschillende soorten asbest. Zo is het spiraalvormige asbest, ook wel witte asbest genoemd, het meest voorkomende soort. Daarnaast is er ook nog rechte asbest, zoals bruin en blauw asbest. Deze soorten zijn het gevaarlijkst. Als u in een pand woont of werkt dat vóór 1994 is gebouwd, is er waarschijnlijk asbest toegepast bij de bouw hiervan. Toch kunt u zelf nooit helemaal zeker weten of er asbest aanwezig is in uw pand, totdat u dit laat onderzoeken door een professional.

Het is van belangrijk om tijdig een professional in te huren, want losgebonden asbest (bijv. isolatiemateriaal voor 1978) kan vrij in de lucht dwarrelen. Asbest kan gemakkelijk vrijkomen bij renovatiewerkzaamheden (bijv. zagen) aan oude gebouwen. Wanneer u (te veel) asbest kan dit op lange termijn serieuze gevolgen voor uw gezondheid hebben. 

asbest dak met golfplaten
asbest verwijderen

Waarom asbest laten verwijderen in Rotterdam?

In 1993 kwam er een verbod op toepassing van asbest. Dit geldt uiteraard ook voor Rotterdam. Destijds werd namelijk bekend dat asbest gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. De stof werd voor die tijd regelmatig toegepast bij diverse materialen, omdat het erg slijtvast en sterk is. Bovendien heeft het een goede isolatiewaarde en was het erg goedkoop. Als het pand waarin u woont of werkt, is gebouwd vóór 1994, is de kans groot dat er asbest aanwezig is. Door een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf, weet u zeker dat uw gezondheid geen gevaar loopt. Ook als u van plan bent om te gaan klussen is het van belang om een asbestinventarisatie uit te voeren. Het is namelijk erg gevaarlijk om materialen die asbest bevatten te beschadigen.

Werkgebied in Utrecht (en omstreken)

Wij zijn werkzaam in zowel de stad Utrecht zelf, als plaatsen eromheen. In onder andere de volgende plaatsen zijn wij werkzaam: 

Als u zich bevindt in een van deze plaatsen, of ergens anders woont in de buurt van Utrecht, komen wij graag bij u langs om een veilige werk- of woonomgeving te creëren en asbest in Utrecht te saneren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Houten

Veenendaal

Zeist

Leusden

Amersfoort

Wijk bij Duurstede

Soest

Bunnik

De Bilt

Nieuwegein

A.S.E. als uw partner, voor elk project, groot of klein!

Als u asbest in Amsterdam wilt laten saneren, kunt u contact opnemen met een professioneel saneringsbedrijf zoals A.S.E. Omdat wij veiligheid en gezondheid voorop stellen, houden we ons uiteraard te allen tijde aan de regel- en wetgeving rondom het saneren van asbest.

Gecertificeerde partner

Wij zijn in het bezit van verschillende certificaten. Het gaat hier om de Procescertificaten Asbestverwijdering en Asbestinventarisatie. Daardoor staan wij ook in het register voor asbestverwijdering. Daarnaast worden wij periodiek beoordeeld op onze werkzaamheden, door de certificerende afdeling. Om u ervan te kunnen garanderen dat wij op de meest professionele, zorgvuldige en efficiënte manier te werk gaan, scholen wij ons bij A.S.E. jaarlijks bij. Op deze manier zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van asbestsanering. Zo kunnen wij u de best mogelijke hulp bieden. Door onze kennis op het gebied van asbestsanering, bedenken we voor iedereen een passende oplossing. Geen enkele situatie is hetzelfde, dus daarom bieden wij altijd advies op maat.

Jarenlange ervaring

Bij Asbest Sanering Eemnes hebben we al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van asbest en sloopwerken. Asbest kan gevonden worden in verschillende materialen, denk hierbij aan muren, daken en schoorstenen. Onze werknemers hebben veel ervaring en kennis op het gebied van asbest. Zij volgen ook regelmatig bijscholing. Hierdoor kunnen we volgens de nieuwste en beste technieken te werk gaan. Zo kunt u ons met een gerust hart asbest in Utrecht laten saneren.

Verzorgt het gehele proces

Bij het saneren van asbest gaat een heel proces vooraf, in verband met de gezondheidsrisico’s. Als u asbest in Utrecht wilt laten verwijderen, moet er eerst een melding worden gedaan bij de gemeente. Dit is belangrijk in verband met de gezondheidsrisico’s die het saneren van asbest met zich meebrengt. Vooral als dit niet zorgvuldig uitgevoerd wordt, brengt het hoge risico’s met zich mee. Wij ontzorgen u in dit proces en regelen alles van begin tot eind. Zo doen wij melding en vragen wij een vergunning aan, voeren we het asbest af en storten we het asbest in Utrecht. Uiteraard gaat alles op een veilige manier. 

Utrecht, NH Hotel Jaarbeursplein

Uitgevoerde projecten in Utrecht

In de 20 jaar dat wij werkzaam zijn, hebben we veel projecten verricht binnen het saneren van asbest in Utrecht en omgeving. Dit zowel voor particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven. Zo hebben we in Loosdrecht een dak waar asbest in zat gesaneerd. Ook hebben we bij het NH Hotel Jaarbeursplein in Utrecht asbest verwijderd. Dit proces hebben we wederom zorgvuldig uitgevoerd, zodat gasten en werknemers in dit hotel kunnen verblijven zonder gezondheidsrisico’s. Een ander voorbeeld van een project dat we hebben uitgevoerd, is een kruipruimte in Bilthoven. Deze was besmet met asbest, en zorgde voor gezondheidsrisico’s voor de bewoners. Hierbij zijn wij snel en zorgvuldig te werk gegaan om al het asbest te saneren.

FAQ over asbestsanering in Utrecht

 • Is het verwijderen van asbest verplicht?
  Nee, het verwijderen van asbest is niet verplicht, mits het beschadigd is of u gaat (ver)bouwen. Wel kan uw gemeente u verplichten tot het saneren van asbest, wanneer de situatie te gevaarlijk is. Ook als u niet verplicht bent, is het verstandig om asbest te laten verwijderen. Aan asbest zitten namelijk veel gezondheidsrisico’s verbonden. Bij het veelvuldig inademen van losse asbestvezels, wordt het risico op ernstige gezondheidsklachten groter. Door asbest te saneren, is dat risico op gezondheidsklachten door asbest er niet meer.
 • Kan ik een subsidie krijgen voor het verwijderen van asbest?
  Helaas wordt er geen subsidie beschikbaar gesteld voor het verwijderen van asbest. Voorheen had de overheid hier een subsidieregeling voor het saneren van asbesthoudende golfplaten, maar deze is op dit moment niet meer beschikbaar. In sommige gevallen is het mogelijk om een lening aan te vragen, hiervoor zult u contact op moeten nemen met uw gemeente.
 • Wat zijn de kosten van asbest saneren?
  De kosten van asbest saneren verschillen per situatie. Daarom maken we altijd vrijblijvend een offerte op maat, zodat u weet wat u kunt verwachten qua prijzen. Een voorbeeld van een prijsberekening: voor een asbestinventarisatie (visueel onderzoek) bij een oppervlak tot 150 vierkante meter, betaalt u 275 euro. Dit is exclusief btw en inclusief een materiaalmonster. Bij het berekenen van de kosten, houden we rekening met verschillende factoren, zoals de hoeveelheid asbest en het soort asbest. Benieuwd wat de kosten zijn voor het saneren van asbest van uw project? Neem direct contact op!
 • ASE asbest sanering: voor wie?
  Iedereen kan asbest laten saneren. Er kan namelijk asbest voorkomen in allerlei verschillende materialen. Asbest werd tot 1994 toegepast bij de bouw van panden. De stof was destijds zeer goedkoop, en had uitermate positieve eigenschappen. Zo was het erg sterk, werkte het isolerend en was het bestand tegen slijtage. Zowel in de agrarische sector als in bedrijfspanden en de woningbouw is asbest te vinden. Daarom kan iedereen contact opnemen met ons asbestsaneringsbedrijf.
 • A.S.E. asbest saneren: in welke gebieden?
  Ons asbestsaneringsbedrijf bevindt zich in Huizen en is voornamelijk werkzaam in Noord-Holland (o.a. Amsterdam & Hilversum), Zuid-Holland (o.a. Rotterdam & Den Haag) en Utrecht (o.a. plaats Utrecht, Amersfoort). Ook als u ergens anders in Nederland woont of werkt, kunt u contact met ons opnemen voor alle mogelijkheden.
bottom of page