top of page
asbest sanering A.S.E.

Asbest verwijderen in Amsterdam

En omstreken

Vroeger werd asbest veel gebruikt bij de bouw van panden, zoals woningen, omdat deze stof veel positieve eigenschappen heeft en bovendien erg goedkoop is. Na de ontdekking van de gezondheidsrisico’s die bij asbest komen kijken, is het gebruik hiervan verboden. Na 1994 werd asbest dan ook niet meer toegepast in materialen. Voor die tijd werd het vooral gebruikt in gevels, schoorstenen en golfplaten. Bij asbestsanering Eemnes (A.S.E.) kunt u terecht als u wilt weten of er asbest aanwezig is in uw pand en dit graag wilt laten verwijderen. Het saneren van asbest in Amsterdam doen wij voor overheidsinstanties, woningcorporaties en particulieren.

Heb ik last van asbest?

Om te weten te komen of er asbest aanwezig is in uw woning of op uw werkplek, kunt u een asbestsaneringsbedrijf inhuren. Het kan gaan om asbest, als de stof een vezelachtige structuur en grijzige kleur heeft. Om er zeker van te zijn dat het om asbest gaat, kunt u contact met ons opnemen. Er zijn namelijk verschillende soorten asbest, de één gevaarlijker dan de ander. Bruin en blauw asbest, dit is rechte asbest, zijn de meest gevaarlijke soorten. Het meest voorkomende soort, en minst gevaarlijke soort, is wit asbest of spiraalvormige asbest. De kans dat er asbest aanwezig is in uw pand, is groter wanneer dit pand is gebouwd vóór 1994. 

asbestvezels
asbest verwijderen

Is een asbestinventarisatie in Amsterdam verplicht?

Het uitvoeren van een grondige asbestinventarisatie in Amsterdam e.o. is wettelijk verplicht, maar voor veel bedrijven een voorwaarde om het werk goed te doen. Zonder asbestinventarisatie, is het moeilijk om tot een goede inschatting in kosten en tijd te komen. Een professioneel asbestsaneringsbedrijf in Amsterdam zal daarom niet gauw tot een kostenspecificatie komen, zonder asbestinventarisatie.

 

Een erkend asbestsaneringsbedrijf zoals ons voldoet aan alle benodigde certificaten, gestelde wet- en regelgeving. Wij nemen de tijd voor de asbestinventarisatie zodat wij niet voor onverwachte verrassingen staan. Hierdoor waarborgen we een effectieve, veilige asbestinventarisatie en weet u op voorhand wat u betaalt voor het saneren van asbest.

A.S.E. verwijdert asbest binnen heel Amsterdam

Zowel in het centrum van Amsterdam, als in gebieden die eromheen liggen, zijn wij werkzaam.

De wijken of plaatsnamen vindt u hieronder.

Als u zich bevindt in een van deze plaatsen, of ergens anders asbest in Amsterdam wilt laten verwijderen, schieten wij u graag te hulp. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Haarlemmerbuurt

Jordaan

Gouden Buurt

Vondelbuurt

Kattenburg

Plantage

Zunderdorp

De Pijp

Vogelbuurt

Bos en Lommer

Worden wij uw partner in het verwijderen van asbest in Amsterdam?

Als u asbest in Amsterdam wilt laten saneren, kunt u contact opnemen met een professioneel saneringsbedrijf zoals A.S.E. Omdat wij veiligheid en gezondheid voorop stellen, houden we ons uiteraard te allen tijde aan de regel- en wetgeving rondom het saneren van asbest.

Bij A.S.E. vinden we professionaliteit en veiligheid erg belangrijk. Daarom bezitten wij de benodigde certificaten, namelijk de Procescertificaten Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering. U kunt ons daardoor vinden in het register voor asbestverwijdering. Daarnaast schoolt ons personeel zich jaarlijks bij. Zo kunnen we u ervan verzekeren dat we op de meest efficiënte, professionele en bovendien zorgvuldige manier te werk gaan. Met onze middelen creëren we een omgeving waarin we veilig te werk kunnen gaan, zonder dat er veiligheidsrisico’s voor u zijn. Zo werken wij in beschermende kleding en schermen we alles af.

We kennen geen geheimen

Inmiddels zijn we al 20 jaar werkzaam binnen de asbestsanering. Daardoor zijn wij gespecialiseerd in elke soort situatie en kunnen we u in iedere situatie helpen. Asbest kan aanwezig zijn in verschillende materialen, zoals golfplaten, schoorstenen, muren en daken. Het kan hierbij gaan om verschillende soorten asbest. Het meest voorkomende soort is spiraalvormige, of wit, asbest. Deze soort is alleen schadelijk voor de gezondheid als er losse stofdeeltjes vrijkomen. Dit kan gebeuren als er bijvoorbeeld is gezaagd door het materiaal waar het asbest zich in bevindt. Daarnaast kan er ook rechte, zoals bruin en blauw, asbest aanwezig zijn in uw pand. Deze soort is gevaarlijker. Hierbij loopt uw gezondheid al risico. Daarom is het erg belangrijk om uw pand te laten controleren op de eventuele aanwezigheid van asbest, en dit vervolgens te laten saneren door een professioneel bedrijf die in het bezit is van de benodigde certificaten.

ASE ontzorgt u van A t/m Z

Bij het laten saneren van asbest in Amsterdam komt een lang proces kijken, met veel dingen die geregeld moeten worden. In plaats van dat u dit zelf zou moeten doen, regelen wij alles voor u. Eerst zal er een asbestinventarisatie plaatsvinden. Hierbij wordt onderzocht of er asbest aanwezig is in uw pand, en vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt voor de verwijdering. Echter moet er, voor deze verwijdering, toestemming worden gevraagd bij de gemeente. Wij van A.S.E. doen, indien er asbest verwijderd moet worden, een melding bij de gemeente Amsterdam. Dit gebeurt 4 weken van tevoren. Daarna wordt er, 2 dagen van tevoren, door ons bij de gemeente aangegeven wanneer onze werkzaamheden plaats zullen vinden. Ook geven wij het door aan de gemeente als het project afgerond is. Na het verwijderen van het asbest in Amsterdam, moet dit natuurlijk ook afgevoerd worden. Wij brengen het asbest daarom, op een veilige manier, naar een plek waar dit gestort mag worden.

Professioneel en in het bezit van nodige certificeringen

FAQ over het verwijderen van asbest in Amsterdam

 • Is het verwijderen van asbest verplicht?
  Nee, het verwijderen van asbest is niet verplicht, mits het beschadigd is of u gaat (ver)bouwen. Wel kan uw gemeente u verplichten tot het saneren van asbest, wanneer de situatie te gevaarlijk is. Ook als u niet verplicht bent, is het verstandig om asbest te laten verwijderen. Aan asbest zitten namelijk veel gezondheidsrisico’s verbonden. Bij het veelvuldig inademen van losse asbestvezels, wordt het risico op ernstige gezondheidsklachten groter. Door asbest te saneren, is dat risico op gezondheidsklachten door asbest er niet meer.
 • Kan ik een subsidie krijgen voor het verwijderen van asbest?
  Helaas wordt er geen subsidie beschikbaar gesteld voor het verwijderen van asbest. Voorheen had de overheid hier een subsidieregeling voor het saneren van asbesthoudende golfplaten, maar deze is op dit moment niet meer beschikbaar. In sommige gevallen is het mogelijk om een lening aan te vragen, hiervoor zult u contact op moeten nemen met uw gemeente.
 • Wat zijn de kosten van asbest saneren?
  De kosten van asbest saneren verschillen per situatie. Daarom maken we altijd vrijblijvend een offerte op maat, zodat u weet wat u kunt verwachten qua prijzen. Een voorbeeld van een prijsberekening: voor een asbestinventarisatie (visueel onderzoek) bij een oppervlak tot 150 vierkante meter, betaalt u 275 euro. Dit is exclusief btw en inclusief een materiaalmonster. Bij het berekenen van de kosten, houden we rekening met verschillende factoren, zoals de hoeveelheid asbest en het soort asbest. Benieuwd wat de kosten zijn voor het saneren van asbest van uw project? Neem direct contact op!
 • ASE asbest sanering: voor wie?
  Iedereen kan asbest laten saneren. Er kan namelijk asbest voorkomen in allerlei verschillende materialen. Asbest werd tot 1994 toegepast bij de bouw van panden. De stof was destijds zeer goedkoop, en had uitermate positieve eigenschappen. Zo was het erg sterk, werkte het isolerend en was het bestand tegen slijtage. Zowel in de agrarische sector als in bedrijfspanden en de woningbouw is asbest te vinden. Daarom kan iedereen contact opnemen met ons asbestsaneringsbedrijf.
 • A.S.E. asbest saneren: in welke gebieden?
  Ons asbestsaneringsbedrijf bevindt zich in Huizen en is voornamelijk werkzaam in Noord-Holland (o.a. Amsterdam & Hilversum), Zuid-Holland (o.a. Rotterdam & Den Haag) en Utrecht (o.a. plaats Utrecht, Amersfoort). Ook als u ergens anders in Nederland woont of werkt, kunt u contact met ons opnemen voor alle mogelijkheden.
bottom of page