top of page
asbest sanering A.S.E.

Asbest verwijderen in Rotterdam

En omstreken

Voor het verwijderen van asbest in Rotterdam kunt u bij ons van A.S.E. (Asbestsaneringsbedrijf Eemnes) terecht. Voor zowel een asbestinventarisatie als het verwijderen van asbest bent u bij ons op het juiste adres. Onze specilaisten zijn goed opgeleid en saneren op een vakkundige en veilige manier asbest. Asbest Sanering Eemnes garandeert u dat uw gezondheid geen gevaar loopt. Wij hebben al 20 jaar ervaring met asbest verwijderen en zijn in het bezit van de nodige certificaten. Zo kunt u met een gerust hart alles aan ons uit handen geven. Wij verzorgen alles van a tot z.

Wat is asbest en hoe herken ik het? 

Asbest bestaat uit allerlei kleine en losse vezels. Dit werd vroeger veel toegepast bij het bouwen van panden, in verband met de positieve eigenschappen. Daarom is asbest ook nog regelmatig terug te vinden in diverse materialen, zoals golfplaten, vensterbanken en vloerbedekkingen. De meest voorkomende soorten asbest zijn wit asbest, bruin asbest en blauw asbest.

De soorten asbest kun je indelen onder de groepen hechtgebonden asbest en niet-hechtgebonden asbest. Hechtgebonden asbest is het minst gevaarlijk, aangezien de vezels hierbij vastzitten in het materiaal. Hierdoor adem je geen losse asbestvezels in. Bij niet-hechtgebonden asbest is het van groot belang dat dit zo snel mogelijk wordt verwijderd. Hierbij dwarrelen er namelijk losse asbestvezels door de lucht, en loop je bij het veelvuldig inademen hiervan steeds meer risico op ziektes zoals longkanker.

asbest saneren
asbest saneren

Waarom asbest laten verwijderen in Rotterdam?

In 1993 kwam er een verbod op toepassing van asbest. Dit geldt uiteraard ook voor Rotterdam. Destijds werd namelijk bekend dat asbest gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. De stof werd voor die tijd regelmatig toegepast bij diverse materialen, omdat het erg slijtvast en sterk is. Bovendien heeft het een goede isolatiewaarde en was het erg goedkoop. Als het pand waarin u woont of werkt, is gebouwd vóór 1994, is de kans groot dat er asbest aanwezig is. Door een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf, weet u zeker dat uw gezondheid geen gevaar loopt. Ook als u van plan bent om te gaan klussen is het van belang om een asbestinventarisatie uit te voeren. Het is namelijk erg gevaarlijk om materialen die asbest bevatten te beschadigen.

Schakel altijd een expert voor asbestsanering

Omdat er veel risico’s komen kijken bij het zelf verwijderen van asbest in Rotterdam, is het een slimme keuze om dit door een professional van een gecertificeerd asbestbedrijf te laten doen. Inmiddels is A.S.E.al meer dan 20 jaar werkzaam in het vakgebied van asbestsanering in Rotterdam. Daarnaast zorgen we voor regelmatige bijscholing, zodat we altijd op de meest veilige en efficiënte manier asbest verwijderen in Rotterdam. Bovendien beschikken wij over de certificaten die een asbestsaneringsbedrijf nodig heeft, en worden we periodiek gecontroleerd op onze werkzaamheden. Zo heeft u de garantie dat u bij ons aan het juiste adres bent. We stellen namelijk prioriteit aan veiligheid, efficiëntie en vakmanschap.

ASE verzorgt ook asbestinventarisaties in Rotterdam

Als u van plan bent om te gaan verbouwen of als u vermoedt dat er asbest aanwezig is in uw pand, is het belangrijk om een asbestinventarisatie in Rotterdam uit te laten voeren. Bij de beschadiging van asbest in Rotterdam komen namelijk allerlei gezondheidsrisico’s kijken. Het beste is dus om dit uit handen te geven aan een professional. Voordat wij asbest verwijderen in Rotterdam, voeren we een asbestinventarisatie uit. Elke situatie is anders, dus we vinden het erg belangrijk om elke situatie op een passende manier aan te pakken. Bij een asbestinventarisatie kijken we naar het soort asbest, het risico hiervan en of het asbest veel voorkomt in uw pand. Als er inderdaad asbest aanwezig is in uw pand in Rotterdam, zullen we het proces voortzetten en het asbest in Rotterdam verwijderen.

FAQ over het verwijderen van asbest in Rotterdam

 • Is het verwijderen van asbest verplicht?
  Nee, het verwijderen van asbest is niet verplicht, mits het beschadigd is of u gaat (ver)bouwen. Wel kan uw gemeente u verplichten tot het saneren van asbest, wanneer de situatie te gevaarlijk is. Ook als u niet verplicht bent, is het verstandig om asbest te laten verwijderen. Aan asbest zitten namelijk veel gezondheidsrisico’s verbonden. Bij het veelvuldig inademen van losse asbestvezels, wordt het risico op ernstige gezondheidsklachten groter. Door asbest te saneren, is dat risico op gezondheidsklachten door asbest er niet meer.
 • Kan ik een subsidie krijgen voor het verwijderen van asbest?
  Helaas wordt er geen subsidie beschikbaar gesteld voor het verwijderen van asbest. Voorheen had de overheid hier een subsidieregeling voor het saneren van asbesthoudende golfplaten, maar deze is op dit moment niet meer beschikbaar. In sommige gevallen is het mogelijk om een lening aan te vragen, hiervoor zult u contact op moeten nemen met uw gemeente.
 • Wat zijn de kosten van asbest saneren?
  De kosten van asbest saneren verschillen per situatie. Daarom maken we altijd vrijblijvend een offerte op maat, zodat u weet wat u kunt verwachten qua prijzen. Een voorbeeld van een prijsberekening: voor een asbestinventarisatie (visueel onderzoek) bij een oppervlak tot 150 vierkante meter, betaalt u 275 euro. Dit is exclusief btw en inclusief een materiaalmonster. Bij het berekenen van de kosten, houden we rekening met verschillende factoren, zoals de hoeveelheid asbest en het soort asbest. Benieuwd wat de kosten zijn voor het saneren van asbest van uw project? Neem direct contact op!
 • ASE asbest sanering: voor wie?
  Iedereen kan asbest laten saneren. Er kan namelijk asbest voorkomen in allerlei verschillende materialen. Asbest werd tot 1994 toegepast bij de bouw van panden. De stof was destijds zeer goedkoop, en had uitermate positieve eigenschappen. Zo was het erg sterk, werkte het isolerend en was het bestand tegen slijtage. Zowel in de agrarische sector als in bedrijfspanden en de woningbouw is asbest te vinden. Daarom kan iedereen contact opnemen met ons asbestsaneringsbedrijf.
 • A.S.E. asbest saneren: in welke gebieden?
  Ons asbestsaneringsbedrijf bevindt zich in Huizen en is voornamelijk werkzaam in Noord-Holland (o.a. Amsterdam & Hilversum), Zuid-Holland (o.a. Rotterdam & Den Haag) en Utrecht (o.a. plaats Utrecht, Amersfoort). Ook als u ergens anders in Nederland woont of werkt, kunt u contact met ons opnemen voor alle mogelijkheden.
bottom of page