Asbest verwijderen in Utrecht

En omstreken

Contact opnemen

Voor wie saneert ASE asbest in Utrecht?

Bij asbestsanering Eemnes (ASE) staan wij klaar voor iedereen die te maken heeft met asbest in Utrecht. Zowel particulieren als woningcorporaties en overheidsinstanties kunnen terecht bij ons asbestsaneringsbedrijf. Omdat asbest erg goedkoop is en veel positieve eigenschappen heeft, werd het veel gebruikt bij de bouw van panden, zoals woningen. Omdat er later ontdekt is dat asbest gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid, mocht dit na 1994 niet meer in materialen toegepast worden. Asbest in Utrecht kan onder andere voorkomen in schoorstenen, gevels en in golfplaten

Hoe herken je asbest en wat zijn de gezondheidsrisico's?

Asbest is te herkennen aan zijn grijzige kleur en vezelachtige structuur. Er zijn echter verschillende soorten asbest. Zo is het spiraalvormige asbest, ook wel witte asbest genoemd, het meest voorkomende soort. Daarnaast is er ook nog rechte asbest, zoals bruin en blauw asbest. Deze soorten zijn het gevaarlijkst. Als u in een pand woont of werkt dat vóór 1994 is gebouwd, is er waarschijnlijk asbest toegepast bij de bouw hiervan. Toch kunt u zelf nooit helemaal zeker weten of er asbest aanwezig is in uw pand, totdat u dit laat onderzoeken door een professional.

 

Het is van belangrijk om tijdig een professional in te huren, want losgebonden asbest (bijv. isolatiemateriaal voor 1978) kan vrij in de lucht dwarrelen. Asbest kan gemakkelijk vrijkomen bij renovatiewerkzaamheden (bijv. zagen) aan oude gebouwen. Wanneer u (te veel) asbest kan dit op lange termijn serieuze gevolgen voor uw gezondheid hebben. 

Werkgebied in Utrecht (en omstreken)

Wij zijn werkzaam in zowel de stad Utrecht zelf, als plaatsen eromheen. In onder andere de volgende plaatsen zijn wij werkzaam: 

  • Houten
  • Amersfoort
  • Bunnik
  • Veenendaal
  • Wijk bij Duurstede
  • De Bilt
  • Zeist
  • Soest
  • Nieuwegein
  • Leusden

Als u zich bevindt in een van deze plaatsen, of ergens anders woont in de buurt van Utrecht, komen wij graag bij u langs om een veilige werk- of woonomgeving te creëren en asbest in Utrecht te saneren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

ASE als uw partner, voor elk project, groot of klein!

Asbest in Utrecht verwijderen doet u het best door een professional in te schakelen die zich houdt aan de wet- en regelgeving rondom het verwijderen van asbest. Wij van ASE zijn in het bezit van verschillende certificeringen en gaan dus ook altijd zorgvuldig en op een veilige manier te werk.

Gecertificeerde partner

Wij zijn in het bezit van verschillende certificaten. Het gaat hier om de Procescertificaten Asbestverwijdering en Asbestinventarisatie. Daardoor staan wij ook in het register voor asbestverwijdering. Daarnaast worden wij periodiek beoordeeld op onze werkzaamheden, door de certificerende afdeling. Om u ervan te kunnen garanderen dat wij op de meest professionele, zorgvuldige en efficiënte manier te werk gaan, scholen wij ons bij ASE jaarlijks bij. Op deze manier zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van asbestsanering. Zo kunnen wij u de best mogelijke hulp bieden. Door onze kennis op het gebied van asbestsanering, bedenken we voor iedereen een passende oplossing. Geen enkele situatie is hetzelfde, dus daarom bieden wij altijd advies op maat.

Jarenlange ervaring

Bij Asbest Sanering Eemnes hebben we al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van asbest en sloopwerken. Asbest kan gevonden worden in verschillende materialen, denk hierbij aan muren, daken en schoorstenen. Onze werknemers hebben veel ervaring en kennis op het gebied van asbest. Zij volgen ook regelmatig bijscholing. Hierdoor kunnen we volgens de nieuwste en beste technieken te werk gaan. Zo kunt u ons met een gerust hart asbest in Utrecht laten saneren.

Verzorgt het gehele proces

Bij het saneren van asbest gaat een heel proces vooraf, in verband met de gezondheidsrisico’s. Als u asbest in Utrecht wilt laten verwijderen, moet er eerst een melding worden gedaan bij de gemeente. Dit is belangrijk in verband met de gezondheidsrisico’s die het saneren van asbest met zich meebrengt. Vooral als dit niet zorgvuldig uitgevoerd wordt, brengt het hoge risico’s met zich mee. Wij ontzorgen u in dit proces en regelen alles van begin tot eind. Zo doen wij melding en vragen wij een vergunning aan, voeren we het asbest af en storten we het asbest in Utrecht. Uiteraard gaat alles op een veilige manier. 

Uitgevoerde projecten in Utrecht

In de 20 jaar dat wij werkzaam zijn, hebben we veel projecten verricht binnen het saneren van asbest in Utrecht en omgeving. Dit zowel voor particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven. Zo hebben we in Loosdrecht een dak waar asbest in zat gesaneerd. Ook hebben we bij het NH Hotel Jaarbeursplein in Utrecht asbest verwijderd. Dit proces hebben we wederom zorgvuldig uitgevoerd, zodat gasten en werknemers in dit hotel kunnen verblijven zonder gezondheidsrisico’s. Een ander voorbeeld van een project dat we hebben uitgevoerd, is een kruipruimte in Bilthoven. Deze was besmet met asbest, en zorgde voor gezondheidsrisico’s voor de bewoners. Hierbij zijn wij snel en zorgvuldig te werk gegaan om al het asbest te saneren.

Meer weten?

FAQ over asbestsanering in Utrecht

 

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van asbest in Utrecht?

De kosten van het laten saneren van asbest in Utrecht verschillen per situatie. Bij het berekenen van de prijs, houden we rekening met verschillende factoren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het soort asbest dat verwijderd moet worden, maar ook de hoeveelheid asbest speelt een grote rol. Zo rekenen we voor onderzoeken binnen panden met een oppervlakte kleiner dan 150 vierkante meter 275 euro. Hier zit één materiaalmonster bij inbegrepen en deze prijs is exclusief BTW. ASE bevindt zich in de regio Utrecht, waardoor de voorrijkosten beperkt zullen blijven.

 

Is een asbestinventarisatie in Utrecht verplicht?

Ja, in geheel Nederland, dus ook Utrecht, is een asbestinventarisatie verplicht voordat er asbest verwijderd mag worden. Deze inventarisaties zijn wettelijk verplicht en hebben als doel om de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in gebouwen of objecten te identificeren. Met een asbestinventarisatie in Utrecht maak je de risico's van blootstelling aan asbestvezels inzichtelijk, waardoor gezondheidsproblemen vermeden worden.

 

Wat zegt de gemeente Utrecht over asbest?

De gemeente Utrecht houdt zich veel bezig met het stimuleren van mensen om hun asbestdak te vervangen. Momenteel ligt in de gemeente namelijk nog 4 vierkante meter aan asbestdaken. Dit resulteert in het vrijkomen van 12 ton asbest per jaar. Het doel van de gemeente, is om dit aantal op 0 te krijgen in 2030, zodat de inwoners geen gezondheidsrisico’s meer oplopen door asbest in Utrecht. Asbest verwijderen is niet verplicht, maar de gemeente kan in slechte situaties wel verplichten tot het saneren van asbest in Utrecht.