Asbest verwijderen in Amsterdam

En omstreken

 

Vroeger werd asbest veel gebruikt bij de bouw van panden, zoals woningen, omdat deze stof veel positieve eigenschappen heeft en bovendien erg goedkoop is. Na de ontdekking van de gezondheidsrisico’s die bij asbest komen kijken, is het gebruik hiervan verboden. Na 1994 werd asbest dan ook niet meer toegepast in materialen. Voor die tijd werd het vooral gebruikt in gevels, schoorstenen en golfplaten. Bij asbestsanering Eemnes (ASE) kunt u terecht als u wilt weten of er asbest aanwezig is in uw pand en dit graag wilt laten verwijderen. Het saneren van asbest in Amsterdam doen wij voor overheidsinstanties, woningcorporaties en particulieren.

Uw asbest laten verwijderen?

Heb ik last van asbest?

Om te weten te komen of er asbest aanwezig is in uw woning of op uw werkplek, kunt u een asbestsaneringsbedrijf inhuren. Het kan gaan om asbest, als de stof een vezelachtige structuur en grijzige kleur heeft. Om er zeker van te zijn dat het om asbest gaat, kunt u contact met ons opnemen. Er zijn namelijk verschillende soorten asbest, de één gevaarlijker dan de ander. Bruin en blauw asbest, dit is rechte asbest, zijn de meest gevaarlijke soorten. Het meest voorkomende soort, en minst gevaarlijke soort, is wit asbest of spiraalvormige asbest. De kans dat er asbest aanwezig is in uw pand, is groter wanneer dit pand is gebouwd vóór 1994. 

Is een asbestinventarisatie in Amsterdam verplicht? 

Het uitvoeren van een grondige asbestinventarisatie in Amsterdam e.o. is wettelijk verplicht, maar voor veel bedrijven een voorwaarde om het werk goed te doen. Zonder asbestinventarisatie, is het moeilijk om tot een goede inschatting in kosten en tijd te komen. Een professioneel asbestsaneringsbedrijf in Amsterdam zal daarom niet gauw tot een kostenspecificatie komen, zonder asbestinventarisatie. 


Een erkend asbestsaneringsbedrijf zoals ons voldoet aan alle benodigde certificaten, gestelde wet- en regelgeving. Wij nemen de tijd voor de asbestinventarisatie zodat wij niet voor onverwachte verrassingen staan. Hierdoor waarborgen we een effectieve, veilige asbestinventarisatie en weet u op voorhand wat u betaalt voor het saneren van asbest.

ASE verwijdert asbest binnen heel Amsterdam

Zowel in het centrum van Amsterdam, als in gebieden die eromheen liggen, zijn wij werkzaam. De wijken of plaatsnamen vindt u hieronder. Als u zich bevindt in een van deze plaatsen, of ergens anders asbest in Amsterdam wilt laten verwijderen, schieten wij u graag te hulp. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Haarlemmerbuurt
Jordaan
Gouden Buurt

Kattenburg
Plantage
Zunderdorp

De Pijp
Vogelbuurt
Bos en Lommer
Vondelbuurt

Worden wij uw partner in het verwijderen van asbest in Amsterdam?

Als u asbest in Amsterdam wilt laten saneren, kunt u contact opnemen met een professioneel saneringsbedrijf zoals ASE. Omdat wij veiligheid en gezondheid voorop stellen, houden we ons uiteraard te allen tijde aan de regel- en wetgeving rondom het saneren van asbest.

Professioneel en in het bezit van nodige certificeringen

Bij ASE vinden we professionaliteit en veiligheid erg belangrijk. Daarom bezitten wij de benodigde certificaten, namelijk de Procescertificaten Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering. U kunt ons daardoor vinden in het register voor asbestverwijdering. Daarnaast schoolt ons personeel zich jaarlijks bij. Zo kunnen we u ervan verzekeren dat we op de meest efficiënte, professionele en bovendien zorgvuldige manier te werk gaan. Met onze middelen creëren we een omgeving waarin we veilig te werk kunnen gaan, zonder dat er veiligheidsrisico’s voor u zijn. Zo werken wij in beschermende kleding en schermen we alles af.

 

We kennen geen geheimen

Inmiddels zijn we al 20 jaar werkzaam binnen de asbestsanering. Daardoor zijn wij gespecialiseerd in elke soort situatie en kunnen we u in iedere situatie helpen. Asbest kan aanwezig zijn in verschillende materialen, zoals golfplaten, schoorstenen, muren en daken. Het kan hierbij gaan om verschillende soorten asbest. Het meest voorkomende soort is spiraalvormige, of wit, asbest. Deze soort is alleen schadelijk voor de gezondheid als er losse stofdeeltjes vrijkomen. Dit kan gebeuren als er bijvoorbeeld is gezaagd door het materiaal waar het asbest zich in bevindt. Daarnaast kan er ook rechte, zoals bruin en blauw, asbest aanwezig zijn in uw pand. Deze soort is gevaarlijker. Hierbij loopt uw gezondheid al risico. Daarom is het erg belangrijk om uw pand te laten controleren op de eventuele aanwezigheid van asbest, en dit vervolgens te laten saneren door een professioneel bedrijf die in het bezit is van de benodigde certificaten.

 

ASE ontzorgt u van A t/m Z

Bij het laten saneren van asbest in Amsterdam komt een lang proces kijken, met veel dingen die geregeld moeten worden. In plaats van dat u dit zelf zou moeten doen, regelen wij alles voor u. Eerst zal er een asbestinventarisatie plaatsvinden. Hierbij wordt onderzocht of er asbest aanwezig is in uw pand, en vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt voor de verwijdering. Echter moet er, voor deze verwijdering, toestemming worden gevraagd bij de gemeente. Wij van ASE doen, indien er asbest verwijderd moet worden, een melding bij de gemeente Amsterdam. Dit gebeurt 4 weken van tevoren. Daarna wordt er, 2 dagen van tevoren, door ons bij de gemeente aangegeven wanneer onze werkzaamheden plaats zullen vinden. Ook geven wij het door aan de gemeente als het project afgerond is. Na het verwijderen van het asbest in Amsterdam, moet dit natuurlijk ook afgevoerd worden. Wij brengen het asbest daarom, op een veilige manier, naar een plek waar dit gestort mag worden.

FAQ over het verwijderen van asbest in Amsterdam

Wat kost het verwijderen van asbest in Amsterdam?

 

Omdat het verwijderen van asbest in Amsterdam in elke situatie verschilt, kunnen wij helaas geen precieze prijzen met u delen. Wel maken we vrijblijvend een offerte op maat, die precies is afgesteld op uw situatie. Bij het berekenen van de kosten, spelen namelijk diverse factoren een rol. Zo wordt er natuurlijk gekeken naar het soort asbest en naar de hoeveelheid asbest. Op basis van deze en nog meer zaken, stellen we een offerte op die laat zien wat de kosten voor uw project zullen zijn. Een voorbeeld van wat een onderzoek naar asbest zou kunnen kosten: 275 euro, exclusief BTW en inclusief materiaalmonster. Dit is voor woningen met een oppervlakte tot 150 vierkante meter. Voor meer informatie, kunt u altijd contact opnemen met ASE.

 

Binnen welke termijn kan ASE asbest in Amsterdam verwijderen?

Bij ASE vinden wij een veilige woon- en werkomgeving erg belangrijk. Daarom willen we u ook graag snel te hulp staan, als u het vermoeden heeft dat er asbest aanwezig is in uw pand. Wij plannen het onderzoek zo snel mogelijk in, en leveren het rapport spoedig op. Hierdoor kan het asbest in uw pand snel verwijderd worden. Wilt u weten wanneer wij u kunnen helpen of heeft u vragen? Vul dan gerust ons contactformulier in, stuur een mail naar info@a-s-e.nl of bel ons op 035 - 531 23 34

 

Waarom is asbest verwijderen belangrijk?

Asbest in Amsterdam verwijderen is cruciaal, in verband met de vele gezondheidsrisico’s van de stof. Er zijn verschillende soorten asbest, en deze verschillende soorten brengen ook diverse gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo is hechtgebonden asbest niet schadelijk voor de gezondheid, zolang het niet beschadigd wordt. Als dit wel gebeurt, wordt het semi-gebonden asbest genoemd. Bij niet-hechtgebonden asbest, loopt u gevaar. Dit asbest moet per direct verwijderd worden, omdat u anders steeds meer gezondheidsschade oploopt. U loopt al risico als de stof in losse deeltjes door de lucht dwarrelt.

In Amsterdam zijn er veel oude panden, die gebouwd zijn voordat het gebruik van asbest verboden werd. Daarom is er een grote kans dat er asbest is toegepast bij de bouw van uw pand. Er is vroeger namelijk erg veel asbest verwerkt bij de bouw van panden, omdat deze stof zo goedkoop is en goede eigenschappen heeft. Als u wilt weten of uw pand asbest bevat, kunnen wij van ASE dit onderzoeken en vervolgens asbest in Amsterdam saneren. Het verwijderen van asbest is over het algemeen niet verplicht, maar wel kunt u in slechte situaties verplicht worden door de gemeente Amsterdam om asbest te laten saneren.