Asbest verwijderen in Rotterdam

En omstreken

Voor het verwijderen van asbest in Rotterdam kunt u bij ons van ASE (Asbestsaneringsbedrijf Eemnes) terecht. Voor zowel een asbestinventarisatie als het verwijderen van asbest bent u bij ons op het juiste adres. Onze specilaisten zijn goed opgeleid en saneren op een vakkundige en veilige manier asbest. Asbest Sanering Eemnes garandeert u dat uw gezondheid geen gevaar loopt. Wij hebben al 20 jaar ervaring met asbest verwijderen en zijn in het bezit van de nodige certificaten. Zo kunt u met een gerust hart alles aan ons uit handen geven. Wij verzorgen alles van a tot z.

Wat is asbest en hoe herken ik het? 

Asbest bestaat uit allerlei kleine en losse vezels. Dit werd vroeger veel toegepast bij het bouwen van panden, in verband met de positieve eigenschappen. Daarom is asbest ook nog regelmatig terug te vinden in diverse materialen, zoals golfplaten, vensterbanken en vloerbedekkingen. De meest voorkomende soorten asbest zijn wit asbest, bruin asbest en blauw asbest.

 

De soorten asbest kun je indelen onder de groepen hechtgebonden asbest en niet-hechtgebonden asbest. Hechtgebonden asbest is het minst gevaarlijk, aangezien de vezels hierbij vastzitten in het materiaal. Hierdoor adem je geen losse asbestvezels in. Bij niet-hechtgebonden asbest is het van groot belang dat dit zo snel mogelijk wordt verwijderd. Hierbij dwarrelen er namelijk losse asbestvezels door de lucht, en loop je bij het veelvuldig inademen hiervan steeds meer risico op ziektes zoals longkanker.

Waarom asbest laten verwijderen in Rotterdam?

In 1993 kwam er een verbod op toepassing van asbest. Dit geldt uiteraard ook voor Rotterdam. Destijds werd namelijk bekend dat asbest gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. De stof werd voor die tijd regelmatig toegepast bij diverse materialen, omdat het erg slijtvast en sterk is. Bovendien heeft het een goede isolatiewaarde en was het erg goedkoop. Als het pand waarin u woont of werkt, is gebouwd vóór 1994, is de kans groot dat er asbest aanwezig is. Door een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf, weet u zeker dat uw gezondheid geen gevaar loopt. Ook als u van plan bent om te gaan klussen is het van belang om een asbestinventarisatie uit te voeren. Het is namelijk erg gevaarlijk om materialen die asbest bevatten te beschadigen.

Schakel altijd een expert voor asbestsanering

Omdat er veel risico’s komen kijken bij het zelf verwijderen van asbest in Rotterdam, is het een slimme keuze om dit door een professional van een gecertificeerd asbestbedrijf te laten doen. Inmiddels is ASE al meer dan 20 jaar werkzaam in het vakgebied van asbestsanering in Rotterdam. Daarnaast zorgen we voor regelmatige bijscholing, zodat we altijd op de meest veilige en efficiënte manier asbest verwijderen in Rotterdam. Bovendien beschikken wij over de certificaten die een asbestsaneringsbedrijf nodig heeft, en worden we periodiek gecontroleerd op onze werkzaamheden. Zo heeft u de garantie dat u bij ons aan het juiste adres bent. We stellen namelijk prioriteit aan veiligheid, efficiëntie en vakmanschap.


Als u ons inschakelt voor uw asbestinventarisatie of asbest verwijderen in Rotterdam, hoeft u zelf niks te doen. Wij regelen alles en zorgen ervoor dat u in een veilige omgeving kunt wonen of werken. Tijdens het asbest verwijderen, dragen we beschermende kleding en zetten we schermen neer zodat u geen gezondheidsrisico’s loopt. Uiteindelijk voeren we het asbest in Rotterdam af naar een stortplaats. We voeren het plan dat we vooraf hebben opgesteld, op een erg veilige en vakkundige manier uit. Zo creëren we een gezonde leef- of werkomgeving voor u.

ASE verzorgt ook asbestinventarisaties in Rotterdam

Als u van plan bent om te gaan verbouwen of als u vermoedt dat er asbest aanwezig is in uw pand, is het belangrijk om een asbestinventarisatie in Rotterdam uit te laten voeren. Bij de beschadiging van asbest in Rotterdam komen namelijk allerlei gezondheidsrisico’s kijken. Het beste is dus om dit uit handen te geven aan een professional. Voordat wij asbest verwijderen in Rotterdam, voeren we een asbestinventarisatie uit. Elke situatie is anders, dus we vinden het erg belangrijk om elke situatie op een passende manier aan te pakken. Bij een asbestinventarisatie kijken we naar het soort asbest, het risico hiervan en of het asbest veel voorkomt in uw pand. Als er inderdaad asbest aanwezig is in uw pand in Rotterdam, zullen we het proces voortzetten en het asbest in Rotterdam verwijderen.

FAQ over het verwijderen van asbest in Rotterdam

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van asbest in Rotterdam e.o.?

Bij het berekenen van de kosten van asbest verwijderen in Rotterdam komen veel dingen kijken. Er wordt namelijk rekening gehouden met factoren als de oppervlakte van het pand, het soort asbest en hoeveel asbest dat verwijderd moet worden. De prijsindicatie voor een pand met een oppervlakte kleiner dan 150 vierkante meter is 275 euro. Hierbij gaat het om een visuele inspectie, waar één materiaalmonster bij inbegrepen zit. De BTW zit nog niet bij deze prijs inbegrepen.

 

Is een asbestinventarisatie in Rotterdam verplicht?

Ja, in Nederland en zo ook Rotterdam is een asbestinventarisatie verplicht voordat asbest weggehaald mag worden. Asbestinventarisaties zijn wettelijk verplicht en dienen om de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in een gebouw of object te identificeren. Na een asbestinventarisatie in Rotterdam kunnen risico's van blootstelling aan asbestvezels en de bijkomende gezondheidsrisico's tegengegaan worden. Kom in contact om te weten welke asbestinventarisatie voor uw situatie gewenst is.

 

Mag ik zelf asbest in Rotterdam verwijderen? 

Wilt u asbest in Rotterdam zelf verwijderen? Dat is in sommige gevallen mogelijk. Wel is het belangrijk om dit op een erg zorgvuldige manier te doen, omdat er bij één kleine fout al grote gezondheidsrisico’s kunnen komen kijken. U mag alleen zelf asbest verwijderen als het gaat om hechtgebonden asbest. Wel moet u het dan van tevoren melden bij de gemeente. Bovendien mag u het alleen zelf doen als het oppervlak kleiner is dan 35 vierkante meter.

 

Geldt er voor Rotterdam ook specifieke regelgeving met oog op asbest?

Nee, er gelden geen specifieke regels. Echter is asbest als materiaal zo veel gebruikt dat ook daken in Rotterdam uit asbest bestaan. Omdat deze daken kunnen slijten door alle weersomstandigheden, komen er voor u en uw omgeving gezondheidsrisico’s bij kijken. Daarom is het verstandig om deze asbestdaken in Rotterdam te laten verwijderen door een asbestbedrijf. Hoewel het verwijderen van deze asbestdaken niet verplicht is, wordt het wel sterk aangeraden door de gemeente Rotterdam.