Asbest verwijderen in

Den Haag

En omstreken

Voor wie verwijdert ASE asbest?

Als u asbest wilt laten verwijderen in Den Haag kunt u terecht bij ASE (Asbestsaneringsbedrijf Eemnes). Wij saneren asbest vakkundig en veilig voor grotere overheidsinstanties en bedrijven, maar ook op particuliere basis. Dankzij onze bijscholing aan opleidingen gerelateerd aan asbest en asbest verwijderen, hebben wij de expertise. Ons bedrijf beschikt over de nodige certificaten en inmiddels hebben we bij ASE al 20 jaar ervaring. Wij nemen alles van u uit handen, zowel het asbest verwijderen als het asbest afvoeren en storten in Den Haag.

Wanneer moet ik asbest laten verwijderen? 

Wanneer er asbest aanwezig is in een pand, zal er asbest gesaneerd moeten worden. Er zijn verschillende soorten asbest. Asbest in Den Haag werd toegepast in gebouwen in verband met de positieve eigenschappen, zoals de isolatiewaarde en slijtvastheid. In verband met de gezondheidsrisico’s is het tegenwoordig verboden om asbest toe te passen. Door het inademen van veel losse asbestvezels loop je een groot gezondheidsrisico. Dit is vaak het geval bij losgebonden asbest, want hierbij zit het asbest niet vast in het materiaal. Deze losse asbestvezels dwarrelen dan rond in de lucht. Voordat er asbest in Den Haag verwijderd wordt, vindt er een asbestinventarisatie plaats.

 

Als u in een pand woont of werkt dat is gebouwd vóór 1994 en u werkzaamheden wilt laten plaatsvinden, is een asbestinventarisatie verplicht. Als er asbest aanwezig is in uw gebouw, loopt u namelijk groot gevaar bij beschadiging van dit asbest. Vooral bij het beschadigen van hechtgebonden asbest komt ernstige gezondheidsrisico’s kijken. Voordat we beginnen met het verwijderen van asbest in Den Haag, onderzoeken we in welke mate het voorkomt.

Wordt ASE jouw partner in asbestverwijdering in Den Haag?

Tussen alle asbestsaneringsbedrijven in Den Haag en omstreken, is het moeilijk om de juiste partij voor uw asbestsaneringsklus te vinden. Bij ASE bent in u in ieder geval verzekert van vakkundigheid, expertise en veiligheid.

ASE beschikt over alle nodige certificaten

Bij Asbestsaneringsbedrijf Eemnes zijn we gecertificeerd. Wij zijn in het bezit van de Procescertificaten Asbestverwijdering en Asbestinventarisatie. Dit houdt in dat wij op een deskundige manier het asbest in Den Haag inventariseren en verwijderen. Als u te maken heeft met asbest in Den Haag, is het belangrijk dat u dit door een professional laat verwijderen. U bent er bij ons van gegarandeerd dat we altijd de beste service leveren. Periodiek krijgen wij een beoordeling en ook scholen we ons bij. Zo zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste en beste technieken met betrekking tot asbestinventarisatie en asbestsanering. Zo kunnen we voor iedereen met asbest in Den Haag een veilige en asbestvrije omgeving creëren.

 

Veiligheid staat bij ASE hoog in het vaandel

Veiligheid staat op de eerste plek bij het verwijderen van asbest in Den Haag. Daarom dragen wij beschermende kleding en schermen we onze werkplek af. Ook het vervoeren en storten van het asbest in Den Haag doen wij op een vakkundige manier. Indien dit niet goed gedaan wordt, kunnen er losse asbestvezels vrijkomen en lopen andere mensen ook risico op bijvoorbeeld longkanker. Om dit te voorkomen kunt u voorzorgsmaatregelen nemen, zoals het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie door een gecertificeerd bedrijf. Het soort asbest en de hoeveelheid asbest in Den Haag wordt hiermee onderzocht. Vervolgens plannen we de sanering in en na het saneren voeren we het asbest in Den Haag af. Dit storten wij bij een speciale stortplaats in Den Haag. Hierdoor loopt u geen gezondheidsrisico’s tijdens het saneringsproces.

 

Jarenlange ervaring en kundigheid, ook in Den Haag

Bij aanwezigheid van asbest in Den Haag is het verstandig om een professioneel en gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf zoals ASE in te schakelen. Wij bezitten over de certificaten die nodig zijn om asbest in Den Haag te verwijderen. Daarnaast scholen we ons bij over asbest in Den Haag, zodat we altijd op de beste manier te werk kunnen gaan. Bovendien werken we al 20 jaar als asbestsaneringsbedrijf en hebben we in die tijd veel mensen te hulp kunnen schieten. Hierbij vinden we efficiëntie en veiligheid erg belangrijk. Uiteindelijk is niet iedere situatie hetzelfde, dit betekent ook dat we niet bij iedere situatie op dezelfde manier te werk gaan. Met het oog op uw veiligheid stellen we een plan op, dat we vervolgens zorgvuldig bij u uitvoeren.

 

Waar in Den Haag verwijdert ASE asbest?

Woont u in de buurt van Den Haag en wilt u asbest laten verwijderen? Wij zijn werkzaam in onder andere de volgende gebieden:

  • Schilderswijk
  • Escamp
  • Laak
  • Loosduinen
  • Mariahoeve
  • Zorgvliet
  • Scheveningen
  • Vogelwijk
  • Regentessekwartier

Staat uw woongebied hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn namelijk in nog meer gebieden in en rond Den Haag in te schakelen voor asbest verwijderen.FAQ over het verwijderen van asbest in Den Haag

De onderstaande vragen gaan specifiek in op de situatie van Den Haag omwille van het verwijderen van asbest. Als u andere vragen heeft met het oog op het verwijderen van asbest, dan staan wij u graag te woord.

 

Wanneer is een asbest inventarisatie in Den Haag verplicht?

Of het inventariseren van asbest in Den Haag verplicht is, verschilt per situatie. Zo is een asbestinventarisatie verplicht indien u werkzaamheden wilt uitvoeren aan een pand dat is gebouwd vóór 1994. Denk hierbij aan sloop- en herstelwerkzaamheden. In deze tijd werd asbest namelijk onder andere veelvuldig toegepast in schoorstenen, golfplaten en isolatiemateriaal .Een asbestinventarisatie is geen verplichting, maar in elk geval voor hechtgebonden asbest wel aan te raden. Zonder asbestinventarisatie kunnen we niet tot een accurate kostenoverzicht komen. Tijdens een asbestinventarisatie onderzoeken we naar de aanwezigheid van asbest en kijken daarna samen met u naar een passende oplossing.

 

Wie ziet toe op de wet- en regelgeving van asbestverwijdering in Den Haag?

In Den Haag houdt de omgevingsdienst Haaglanden toezicht op asbest in Den Haag. Dit houdt in dat er regels zijn bedacht met betrekking tot asbest verwijderen in Den Haag. Omdat geen enkele situatie hetzelfde is, gelden er verschillende regels voor verschillende situaties. Het doel hiervan is het creëren van een gezonde en veilige leefomgeving. 

 

Welke plannen heeft de overheid met betrekking het asbestsanering?

In eerste instantie was het plan om alle asbestdaken in 2024 te laten verwijderen, dit plan is inmiddels op pauze gezet. Wel wordt u gestimuleerd om asbestdaken te vervangen, in verband met de vele gezondheidsrisico’s die bij asbestdaken komen kijken. Er zijn hiervoor geen landelijke subsidies beschikbaar, maar in sommige provincies en gemeentes zijn er wel mogelijkheden hiertoe. Als u wilt weten wat de kosten zijn van het verwijderen van asbest in Den Haag, kunt u hier meer informatie vinden.