Asbestverwijdering in Amsterdam en omstreken

Ook in Amsterdam kunt u rekenen op de gecertificeerde dienstverlening van Asbest Sanering Eemnes. We stellen een inventaris op van het aanwezige asbest in uw pand en zorgen ervoor dat asbest verwijderd wordt volgens de geldende veiligheidsvoorschriften.

Waarom asbest verwijderen?

Als bouwmateriaal werd asbest vooral gebruikt na de Tweede Wereldoorlog. Het natuursteen is erg veelzijdig, ijzersterk, onbrandbaar en relatief goedkoop. Maar vanaf 1993 wordt de stof verboden omdat er werd vastgesteld dat het schadelijke gezondheidseffecten heeft. Sindsdien zetten overheden volop in op asbestsanering van woningen en panden.

Waarom asbest verwijderen?

Asbest wordt schadelijk wanneer de minerale vezels uit dit natuurgesteente zich vrij door de lucht kunnen bewegen, op dat moment kunnen mensen deze vezels inademen. In de asbestverwijdering onderscheiden we daarom twee soorten asbest: hechtgebonden (bijvoorbeeld gevelbekleding) en niet hechtgebonden asbest (bijvoorbeeld spuitasbest). Grof gezegd kun je stellen dat hechtgebonden asbest onschadelijk is zolang het gebonden blijft. Maar wanneer het beschadigd is ontstaat er echter wel een probleem en spreekt men van semi-gebonden asbest. Niet hechtgebonden asbest vormt een groot risico en moet meteen verwijderd worden.

Gecertificeerde asbestsanering

Omdat asbest verwijderen een secuur en gevaarlijk werk is, legt de Nederlandse overheid strenge eisen op aan asbestsaneringsbedrijven, die hierop ook voortdurend gecontroleerd worden. Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt verplicht een inventaris opgemaakt van het aanwezige asbest en achteraf stelt een onafhankelijk deskundige vast of de werkzaamheden effectief waren. De opdrachtgever krijgt vervolgens een volledig overzicht van de gesaneerde bron(nen) in een officieel laboratoriumverslag.

Asbestverwijdering bij Asbest Sanering Eemnes

Vermoedt u dat er asbest aanwezig is in uw pand in Amsterdam? Twijfel dan niet en neem direct contact op met ASE, wij beantwoorden graag al uw vragen. ASE helpt u van A tot Z en staat garant voor veilige asbestsanering!

Asbest Sanering Eemnes

Nijverheidsweg 17

1271 EA Huizen

 

KVK: 55537529

 

Contactgegevens

T: 035 - 531 23 34

@: info@a-s-e.nl


Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:30

Dinsdag 08:00 - 17:30

Woensdag 08:00 - 17:30

Donderdag 08:00 - 17:30

Vrijdag 08:00 - 17:30

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten