Asbest verwijderen in Amersfoort e.o. door ASE Asbest Sanering Eemnes

Wilt u asbest laten verwijderen in Amersfoort? Dan kunt u bij Asbestsaneringsbedrijf Eemnes (ASE) terecht. Wij zijn al 20 jaar gespecialiseerd in het veilig saneren van asbest. Naast professionele asbestverwijdering in Amersfoort, doen wij ook aan sloopwerken en opereren we in andere plaatsen dan Amersfoort. Denk hierbij aan Amsterdam en Den Haag. Deze diensten bieden wij aan particulieren, maar ook aan bedrijven en overheidsinstanties.

Uw asbest laten verwijderen door ASE: hoe werkt dat?

Asbestsanering in Amersfoort wordt gedaan wanneer er asbest aanwezig is in een gebouw. U kunt asbest herkennen aan de grijze kleur en vezelachtige structuur. Bij asbest komen veel gezondheidsrisico’s kijken. Vooral als u veelvuldig losse asbestvezels inademt, loopt u een groot risico. Voordat we asbest in Amersfoort verwijderen, kijken we eerst naar de mate en de soort. Dit doen we met een asbestinventarisatie. In veel gevallen is men van plan om het huis te verbouwen, alvorens zij ons contacten. In dit soort gevallen is het verplicht om asbest te verwijderen, ongeacht of het om hechtgebonden of losgebonden asbest gaat. 

Werkgebied in Amersfoort

Wij zijn werkzaam in alle wijken in de gemeente Amersfoort, zoals:

 • Schothorst
 • Vathorst
 • Dorrestein
 • Nieuwland
 • Zielhorst
 • Liendert
 • Hoogland

Wilt u weten of wij ook in uw wijk werkzaam zijn? Neem gerust contact met ons op! Vul ons contactformulier in, bel ons of stuur ons een mail.

Uw allround-partner! 

Buiten het saneren van asbest, voeren we dus ook asbestninventarisatie uit en zijn we in te huren voor sloopwerken. Het uitvoeren van een asbestinventarisatie is niet altijd verplicht. Echter kan de gemeente bij asbest in Amersfoort u wel verplichten tot asbestsanering bij erg gevaarlijke situaties. Ook is het verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren, als u herstel- of sloopwerkzaamheden wilt laten doen aan panden die gebouwd zijn vóór 1994. ASE helpt u daar graag bij! Wij kijken naar welke materialen asbest bevatten, en zoeken vervolgens naar een passende oplossing. Dit bespreken we uiteraard samen met u, zodat we samen tot een plan kunnen komen.

Wij zijn in bezit van alle nodige certificaten! 

Het is van belang dat het verwijderen van asbest in Amersfoort gedaan wordt door een gecertificeerd bedrijf. Wij zijn in het bezit van alle certificaten die nodig zijn om op een efficiënte en veilige manier ons werk uit te voeren, namelijk de Procescertificaten Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering. We worden periodiek beoordeeld en scholen ons regelmatig bij, zodat u er zeker van kunt zijn dat we op de meest efficiënte en veilige manier te werk gaan. In de ruim 20 jaar dat wij werkzaam zijn als asbestsaneringsbedrijf in Amersfoort, hebben we voor veel particulieren en bedrijven een asbestvrije woon- of werkomgeving kunnen creëren. Door deze verschillende ervaringen en ons vakmanschap, weten we voor iedereen een passende oplossing te vinden.

Altijd op een veilige manier asbest verwijderen

Gezien alle gezondheidsrisico’s van asbest, dient er op een veilige manier met asbest in Amersfoort omgegaan te worden. Dit heeft met name te maken met het vrijkomen van losse asbestvezels. Zodra deze door de lucht dwarrelen, loopt uw gezondheid groot gevaar. U kunt door het inademen van asbestvezels bijvoorbeeld longkanker krijgen. ASE neemt ten alle tijden maatregelen om dit te voorkomen:

 • Voorafgaand een asbestsanering, zal er een asbestinventarisatie plaatsvinden;
 • De saneerders werken in pakken en andere beschermende kleding;
 • Bezit van de procescertificaten 'Asbestverwijdering' en 'Asbestinventarisatie';
 • Het asbest wordt in speciale pakken weggevoerd.

Zo kunnen we u te allen tijde op de beste manier te hulp staan. Wij zetten veiligheid en efficiënte voorop.

Jarenlange ervaring, ook in Amersfoort

Inmiddels zijn wij al ruim 20 jaar werkzaam als asbestsaneringsbedrijf. We hebben in die tijd al veel asbest in Amersfoort verwijderd. Door de jaren heen is er steeds meer informatie vrijgekomen over asbest en de risico’s hiervan. Bij ASE scholen we ons regelmatig bij, zodat we op de hoogte zijn van de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied asbest in Amersfoort.

Veelgestelde vragen over asbestverwijdering in Amersfoort

Hieronder treft u vragen over het verwijderen van asbest die speciaal zijn gericht op de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht.

 

 

Welk beleid voert de gemeente Utrecht ten aanzien van Amersfoort?

De provincie Utrecht heeft het doel gesteld om het aantal asbestdaken op 0 te krijgen. Momenteel is er namelijk rond de 4,5 miljoen vierkante meter aan asbestdaken in deze provincie. Aangezien deze daken van vóór het verbod op toepassing van asbest zijn, komen er ook steeds meer asbestvezels los. Dit asbest in Amersfoort brengt inwoners in gevaar. Daarom wordt u aangemoedigd om deze daken te laten vervangen. Als u zelf asbestdaken op uw huis heeft, kunt u contact met ASE opnemen. Wij zorgen ervoor dat het asbest in Amersfoort verwijderd wordt, en u weer, zonder gezondheidsrisico’s, kunt ademhalen.

 

Worden er ook subsidies beschikbaar gesteld aan de inwoners van de gemeente Amersfoort?

Helaas zijn er op dit moment geen subsidies vanuit de overheid beschikbaar voor het laten verwijderen van asbest in Amersfoort. Wel kunt u contact opnemen met uw provincie of gemeente, om samen te kijken naar de mogelijkheden. Hier leest u wat de kosten kunnen zijn voor uw project.