BLOG

 • 13/10/2022 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  Het gevaar van asbest

  Iedereen heeft wel gehoord van het gevaar van asbest. Misschien vraag je je af waarom asbest zo veel gebruikt werd vroeger en waar asbest in zit. Zit het in jouw huis? Moet je het dan laten verwijderen? Hier leer je alles omtrent asbest.

   

  Lees meer
 • 11/10/2022 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  Het asbestverbod in Nederland

  Asbest is een sluipmoordenaar. De vezel werd voor een lange tijd gewaardeerd vanwege de geweldige kwaliteiten die het toevoegde aan bouwmaterialen. Constructiemedewerkers wisten het op het moment van het bouwen nog niet, maar ze liepen een verhoogd risico om ziek te worden doordat ze blootgesteld werden aan asbest. Dit zou echter pas jaren later blijken. Asbest werd vroeger veel gebruikt in Nederland. Waarom was asbest zo populair en waarom is het nu verboden? Hier lees je er alles over.

  Lees meer
 • 16/08/2022 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  Slopen: een goede voorbereiding is het halve werk!

  Als je begint met een sloopproject, kun je tegen een aantal vragen aanlopen. Waar begin je bijvoorbeeld, waar kun je tegenaan lopen en welke voorbereidingen moet je treffen, voordat je van start gaat met de uitvoering van de sloopwerkzaamheden? Informeer je daarom goed en zorg voor een weldoordacht plan, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Welke aandachtspunten zijn verder belangrijk om in gedachten te houden? Je leest het in dit blog!

  Lees meer
 • 27/07/2022 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  De vernietiging van asbest

  Sinds 1993 is het gebruik van asbest verboden in Nederland. Toen werd namelijk duidelijk dat het een gevaar voor de gezondheid kan opleveren. De asbestvezels kunnen in je luchtwegen terechtkomen en voor aanzienlijke schade zorgen. In het verleden werd asbest veel gebruikt en je vindt het daarom nog in veel verschillende toepassingen terug. Denk bijvoorbeeld aan oude huishoudelijke apparaten, gebruiksproducten, vloerbedekking, schoorsteenpijpen en in oudere gebouwen. Ook asbest in cement, plaatmateriaal, leidingsisolatie en vinylzeil komt nog veel voor. Het is dan ook essentieel om de vezels op veilige wijze te verwijderen en te vernietigen. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Je leest het hieronder.

  Lees meer
 • 23/06/2022 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  Wat moet je weten over de omgevingsvergunning?

  Je gaat bouwen of verbouwen! Voordat je begint, is het belangrijk om te weten dat het in Nederland verplicht is om een vergunning aan te vragen, namelijk een omgevingsvergunning. Deze vergunning heb je bijvoorbeeld nodig bij het verrichten van sloopwerk, als je bomen gaat kappen, maar ook als je veranderingen aan een monument wilt aanbrengen. Vraag je je af wat een omgevingsvergunning nu eigenlijk precies is en wat er allemaal komt kijken bij de aanvraag? Lees dan zeker verder!

  Lees meer
 • 18/05/2022 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  Sloopwerk – wat komt er allemaal bij kijken?

   

  Sloopwerk is meer dan een paar keer met de hamer slaan totdat het gewenste resultaat bereikt is. Bij het slopen van gebouwen komt veel planning kijken. Een groot deel van deze stap heeft als doel om sloopwerkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen. Vooral in binnenstedelijke omgevingen vraagt dit om een duidelijk plan van aanpak. Er zijn namelijk altijd wel andere gebouwen, automobilisten en voetgangers in de buurt. Hoe wordt de veiligheid van sloopmedewerkers en de omgeving gegarandeerd?

   

  Lees meer
 • 31/01/2022 0 Opmerkingen
  Asbest en beroemde bouwwerken wereldwijd

  Asbest en beroemde bouwwerken wereldwijd

  Asbest en beroemde bouwwerken

  Ooit leek asbest het perfecte materiaal voor gebruik in gebouwen. Het vroeger populaire materiaal is sterk en tegelijkertijd heel flexibel. Het isoleert goed, is slijtvast, brandveilig en erg goedkoop. Sinds begin jaren 20 tot begin jaren 90 werd het om die redenen vaak toegepast in de bouw. Zowel installatietechnisch als huishoudelijk vond asbest veel toepassingen. Bijna elk gebouw uit de tweede helft van de vorige eeuw bevat wel een asbesthoudende installatie of constructie.

  Lees meer
 • 26/01/2022 0 Opmerkingen
  Asbest, al sinds de oudheid populair

  Asbest kent een lange geschiedenis en wordt al sinds duizenden jaren voor Christus gebruikt voor allerlei toepassingen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is asbest een natuurproduct. Asbest werd en wordt buiten Europa namelijk gewonnen als asbesthoudend gesteente. Het komt vooral voor in Rusland, Canada, China en Zuid-Amerika, maar wordt in mindere mate ook op andere plekken gevonden.

   

  Lees meer
 • 25/01/2022 0 Opmerkingen
  Het gebruik van asbest in Nederland

  In 2006 publiceerde een onderzoeksbureau een interessante studie over het Nederlandse asbestgebruik. Het werk is nog steeds relevant voor wie een asbestinventaris wil opmaken van zijn woning, bedrijf of publieksgebouw. Hieronder verzamelden we dan ook de belangrijkste inzichten van het onderzoek. Zo weet u waar u moet zoeken naar asbest.

   

  Lees meer
 • 01/10/2021 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  De gezondheidsrisico's van asbest en hoe deze te voorkomen

  Er zijn 3 manieren waarop contact met asbest gezondheidsrisico's kan opleveren: wanneer u veel asbestvezels inademt, wanneer u herhaaldelijk asbestvezels inademt of wanneer u als roker asbestvezels inademt. Hieronder leren we wat deze blootstellingen kunnen teweegbrengen en wat u kunt doen om risico's te beperken.

  Lees meer

Asbest Sanering Eemnes

Nijverheidsweg 17

1271 EA Huizen

 

KVK: 55537529

 

Contactgegevens

T: 035 - 531 23 34

@: info@a-s-e.nl


Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:30

Dinsdag 08:00 - 17:30

Woensdag 08:00 - 17:30

Donderdag 08:00 - 17:30

Vrijdag 08:00 - 17:30

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten