BLOG

 • 23/06/2022 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  Wat moet je weten over de omgevingsvergunning?

  Je gaat bouwen of verbouwen! Voordat je begint, is het belangrijk om te weten dat het in Nederland verplicht is om een vergunning aan te vragen, namelijk een omgevingsvergunning. Deze vergunning heb je bijvoorbeeld nodig bij het verrichten van sloopwerk, als je bomen gaat kappen, maar ook als je veranderingen aan een monument wilt aanbrengen. Vraag je je af wat een omgevingsvergunning nu eigenlijk precies is en wat er allemaal komt kijken bij de aanvraag? Lees dan zeker verder!

  Lees meer
 • 18/05/2022 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  Sloopwerk – wat komt er allemaal bij kijken?

   

  Sloopwerk is meer dan een paar keer met de hamer slaan totdat het gewenste resultaat bereikt is. Bij het slopen van gebouwen komt veel planning kijken. Een groot deel van deze stap heeft als doel om sloopwerkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen. Vooral in binnenstedelijke omgevingen vraagt dit om een duidelijk plan van aanpak. Er zijn namelijk altijd wel andere gebouwen, automobilisten en voetgangers in de buurt. Hoe wordt de veiligheid van sloopmedewerkers en de omgeving gegarandeerd?

   

  Lees meer
 • 29/03/2022 0 Opmerkingen
  Asbest in huis? Volg het stappenplan!

  Het is al tientallen jaren verboden om de kankerverwekkende stof asbest te gebruiken. Mogelijk tref je nog wel asbest in huis aan, als je woning voor 1994 is gebouwd. Bij verbouwingsplannen kan dit een risico vormen. Laat voordat je aan de slag gaat je huis onderzoeken om tijdsverlies en extra kosten te voorkomen. Ben jij benieuwd wat je moet doen bij asbest in huis? Dit is een stap-voor-stap hulp bij asbest in huis.

  Lees meer
 • 31/01/2022 0 Opmerkingen
  Asbest en beroemde bouwwerken wereldwijd

  Asbest en beroemde bouwwerken wereldwijd

  Asbest en beroemde bouwwerken

  Ooit leek asbest het perfecte materiaal voor gebruik in gebouwen. Het vroeger populaire materiaal is sterk en tegelijkertijd heel flexibel. Het isoleert goed, is slijtvast, brandveilig en erg goedkoop. Sinds begin jaren 20 tot begin jaren 90 werd het om die redenen vaak toegepast in de bouw. Zowel installatietechnisch als huishoudelijk vond asbest veel toepassingen. Bijna elk gebouw uit de tweede helft van de vorige eeuw bevat wel een asbesthoudende installatie of constructie.

  Lees meer
 • 26/01/2022 0 Opmerkingen
  Asbest, al sinds de oudheid populair

  Asbest kent een lange geschiedenis en wordt al sinds duizenden jaren voor Christus gebruikt voor allerlei toepassingen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is asbest een natuurproduct. Asbest werd en wordt buiten Europa namelijk gewonnen als asbesthoudend gesteente. Het komt vooral voor in Rusland, Canada, China en Zuid-Amerika, maar wordt in mindere mate ook op andere plekken gevonden.

   

  Lees meer
 • 25/01/2022 0 Opmerkingen
  Het gebruik van asbest in Nederland

  In 2006 publiceerde een onderzoeksbureau een interessante studie over het Nederlandse asbestgebruik. Het werk is nog steeds relevant voor wie een asbestinventaris wil opmaken van zijn woning, bedrijf of publieksgebouw. Hieronder verzamelden we dan ook de belangrijkste inzichten van het onderzoek. Zo weet u waar u moet zoeken naar asbest.

   

  Lees meer
 • 01/10/2021 - Asbest Sanering Eemnes 0 Opmerkingen
  De gezondheidsrisico's van asbest en hoe deze te voorkomen

  Er zijn 3 manieren waarop contact met asbest gezondheidsrisico's kan opleveren: wanneer u veel asbestvezels inademt, wanneer u herhaaldelijk asbestvezels inademt of wanneer u als roker asbestvezels inademt. Hieronder leren we wat deze blootstellingen kunnen teweegbrengen en wat u kunt doen om risico's te beperken.

  Lees meer

Asbest Sanering Eemnes

Nijverheidsweg 17

1271 EA Huizen


KVK: 55537529


Utrecht

Amersfoort

Amsterdam

Contactgegevens

T: 035 - 531 23 34

@: info@a-s-e.nl


Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:30

Dinsdag 08:00 - 17:30

Woensdag 08:00 - 17:30

Donderdag 08:00 - 17:30

Vrijdag 08:00 - 17:30

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten